L’Assemblea Popular contra #ordenançaincívica de PP-CiU a Reus

Posted: febrer 27, 2014 in Uncategorized

Una vegada més PP i Convergència surten de cacera. El seu objectiu? Doncs una vegada més els nostres drets fonamentals. Aquest cop ho fan de la mà d’un mal anomenat “civisme” que utilitzen per legitimar una ordenança que atempta, precisament, contra el civisme i la convivència a la nostra ciutat.

Però, que pretenen realment amb aquesta ordenança? Quin són els objectius reals que persegueixen CIU i PP?

Pretenen crear una ciutat de cartó-pedra, una ciutat aparador on els turistes rics d’altres països puguin vindre a fer les seves compres i on els ciutadans no els “molestin” amb les seves activitats. Volen relegar l’acció pública, l’acció ciutadana a la seva mínima expressió, negant-nos el nostre espai bàsic, el carrer, i silenciant la nostra veu amb dures multes i sancions alhora que fomenten encara més les desigualtats sancionant i criminalitzant als més necessitats.

És això civisme? Ja us podem dir que no. Els primers incívics sou vosaltres, cínics i incívics.

És evident per a qualsevol que aquesta és una ordenança política l’objectiu de la qual és negar i ofegar les veus dissidents, les veus de tots els col·lectius, entitats i associacions que durant tant de temps han donat vida a la nostra ciutat i que han treballat per la convivència i la igualtat. Algunes de les propostes d’aquesta ordenança col·lisionen frontalment amb el lliure desenvolupament de les activitats d’aquestes associacions, com són les abusives multes i sancions per penjar cartells, pancartes o fer difusió amb tríptics i propaganda. I més quan sabem per experiència que les multes sempre van dirigides a entitats sense ànim de lucre i no a les empreses privades que compten amb la complicitat del govern municipal que s’ha fet el sord en incomptables ocasions davant les reiterades demandes d’instal·lació de cartelleres populars.

Per altra banda, seguint amb la lògica de retallades en educació, sanitat i serveis socials impulsades per CIU i PP aquesta ordenança agredeix amb un cinisme sorprenent a les persones més necessitades de la nostra ciutat, imposant multes i sancions de fins a 750€ pel fet de no tenir on dormir, no tenir què menjar i haver de demanar per sobreviure. Aquestes propostes fan que mirem molt preocupats al consistori pensant si no tindrem una colla de sociòpates dirigint l’ajuntament. Perquè, qui amb un mínim d’humanitat seria capaç de multar a qui no té res pel fet de no tenir res?
Ens agradaria que el govern i en especial la senyora Alegret es parés a pensar en les implicacions de la seva proposta, tot i que sabem que és demanar massa…

Per altra banda podem veure com busquen imposar la seva moral catòlica, seguint la línia de la contrareforma de l’avortament impulsada pel govern espanyol, prohibint la pràctica del nudisme. Aquesta prohibició no es basa en cap problemàtica real a Reus, sinó que busca atacar directament a la llibertat de pensament, d’expressió i d’opinió impedint-nos decidir com volem gaudir del nostre cos i com volem relacionar-nos amb el nostre entorn. De la mateixa manera, la prohibició absurda i poc fonamentada que afecta l’ús del burca o el nicab respon més a una clara vocació electoralista que no pas a una voluntat real de canviar una problemàtica molt reduïda a la nostra ciutat.

En la mateixa línia trobem l’equiparació que es fa entre prostituta? i client a l’hora de sancionar sense tenir en compte la situació d’exclusió, aïllament i vulnerabilitat que pateixen les dones sovint explotades per màfies i proxenetes. En ambdós casos la repressió i la prohibició són contraproduents i poden generar més conflictivitat. Aquestes problemàtiques socials s’han d’abordar sempre des de la inclusió, cooperació i diàleg.

Mentre sancionen al més necessitat, reprimeixen l’associacionisme i generen falses problemàtiques han anat regalant l’espai públic a les empreses privades, bars i restaurants abocant, especialment a la joventut, a un tipus d’oci consumista i alienador. Què passa amb la gent que lliurement vol practicar un esport als carrers de la seva ciutat? I els nostres Caus i Esplais? On duran a terme la valuosa tasca pedagògica aquestes entitats? Algunes porten més de 30 anys construint ciutat des de la base i ara, per primera vegada, es troben que l’ajuntament els impedeix dur a terme  la seva activitat amb una normativa que prohibeix implícitament la pràctica d’acrobàcies, jugar a pilota, bicicleta, pràctica de jocs si pertorben a altres usuaris i no ho fan en espais habilitats. Què faran, enviar els Caus i Esplais al Parc de la festa?

Són moltes les implicacions negatives que comporta aquesta ordenança i busquen en el fons una societat gris, alienada i controlada. Busquen minimitzar l’activitat política que no puguin controlar. Moviments com el 15-M són contraris als seus interessos i per això han creat sancions específiques contra aquest, com la que afecta amb sanció de 750€ muntar una tenda de campanya a la via pública.

Amb les paraules convivència i civisme a la boca estan apartant i marginant totes les formes de pensament auto-organitzades, crítiques i al propi ciutadà de la vida pública aplicant la repressió, la sanció i la prohibició; negant el diàleg i la cooperació. És per tot això que exigim al govern municipal de CIU i PP la retirada de la proposta d’ordenança del ple de divendres, ja que convivència significa cooperació, solidaritat i diàleg, i es fomenta donant suport, eines i llibertat a les persones, col·lectius i associacions que donen forma i sentit a la nostra ciutat.

Assemblea Popular de Reus

Reus, Països Catalans

27 de febrer de 2014

cartell2

cartell1

cartell3

rppanoramica

img_9888

gomis

aliciacaptaire

aliciacontenidor

pellicer

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s