Actes antinuclears a Reus el 21 i 25 de setembre contra la trobada de la Suciedad Nuclear Española

Posted: Setembre 18, 2013 in Uncategorized

Després de Fukushima
Jornada d’alternatives i pel tancament de les nuclears

21 de setembre
Al Centre de Lectura de Reus (c/Major 15), acte antinuclear a partir de les 10:00 h. i fins les 14:00 h. amb:
* Els residus nuclears a càrrec de Sergi Saladie geògraf, professor a la URV portaveu de la CANC.
* La energia nuclear a càrrec de Ladislao Martinez, membre de Attac.
* Alternatives a l’energia nuclear a càrrec de Xavier Prats Som Energia.
* Radiografia energètica a càrrec d’Enric Tello catedràtic d’Universitat Facultat d’Economia i Empresa.

25 de setembre
Davant Teatre Fortuny (Plaça Prim) 20:30 h.
Concentració per rebre a la “SUciedad Nuclear Española” que assistirà a un concert en aquest teatre.

Manifest

Després de Fukushima, tanquem les nuclears

Els sotasignants donem suport a la campanya empresa en contra de la 39ª trobada de la “SUciedad Nuclear española” a Reus, els propers 25, 26 i 27 de setembre (veure http://tinyurl.com/n3qebwb).

Motius per oposar-nos en aquesta trobada

L’energia nuclear està en declivi a tot el món, enguany la seva producció mundial ha baixat fins al punt de que solament un 10,40% de la electricitat mundial prové de l’energia nuclear.

Països tant importants en quant a producció industrial com Alemanya, han decidit abandonar aquest tipus d’energia. A l’Estat espanyol la davallada de producció elèctrica amb nuclears ha estat d’un 50% en els últims 20 anys i a part de no construir cap altra central atòmica a l’Estat, l’única forma de seguir explotant aquesta energia és a base de posar en perill la salut i la seguretat de la ciutadania prolongant de forma inconscient la vida d’uns reactors obsolets i amb continues averies amb l’únic objectiu d’obtenir un benefici econòmic.

Cas paradigmàtic és el de les centrals nuclears catalanes situades totes al Sud de Catalunya, que són precisament les que pitjor funcionen de l’Estat. ANAV, l’empresa que les gestiona, ha batut records d’incidències a les seves instal·lacions amb situacions tant greus com la corrosió dels tubs de refrigeració de Vandellòs II o la pluja de partícules radioactives d’Ascó. En aquest sentit, és clarificador l’informe “Sobre l’estat dels reactors nuclears a Catalunya. Informe 2” (http://tinyurl.com/ko6m6bv), fet per Tanquem les Nuclears – 100% Renovables.

La “SUciedad Nuclear Española” ve a treure pit precisament allà on pitjor està funcionant la seva industria i és per aquest motiu que nosaltres entenem que darrere d’unes jornades tècniques el que hi ha és un intent de reivindicar un tipus d’energia que només hauria de reunir als seus tècnics amb un monotema, el del desmantellament de les instal·lacions de la seva industria i la planificació d’una nova cultura de l’energia basada en la producció d’energia neta i renovable.

És per aquest motiu que veiem com una necessitat prioritària de la societat civil, mostrar el nostre rebuig a aquesta trobada de la S.N.E a Reus. Sota l’aparença d’un suposat benefici econòmic per a la zona (alguns mitjans han parlat de que l’estada de la S.N.E deixarà un milió d’euros a Reus http://tinyurl.com/l95vol9), el que hi ha és un intent de rentar la imatge de la indústria nuclear i del seu declivi social i econòmic.

Aquesta iniciativa promoguda per diferents entitats representatives de la oposició a l’energia nuclear al nostre País vol aglutinar a totes aquelles persones, entitats o col·lectius que estan contra l’energia nuclear, per expressar el nostre rebuig a aquesta trobada i a la utilització de l’energia nuclear per produir electricitat.

Aquest rebuig és manifestarà en una jornada que vol ser alternativa a la trobada de la S.N.E. a Reus. Aquesta jornada tractarà sobre energia nuclear i les seves alternatives, amb propostes per un nou model energètic sostenible en base a les energies netes i renovables i es celebrarà a Reus a partir de les 10:00 h. al Centre de Lectura el dia 21 de setembre. Finalment i com a cloenda hi haurà un acte de rebuig a l’energia nuclear el 25 de setembre a les 20:30 h. davant del teatre Fortuny on s’espera la presencia dels membres de la “SUciedad Nuclear Española” a un concert amb autoritats.

Grups organitzadors: Ateneu Roig Cambrils, Casal Despertaferro, CGT-Baix Camp, CUP –Reus, Ecologistes en Acció, Enginyeria Sense Fronteres-Tarragona, Grup Antinuclear de les Comarques Gironines, GEPEC, ICV-Reus, Som Energia, TLN -100% Renovables

cartel_digital_sne

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s