Solidaritza’t amb els encausats de Sant Pere xiula fort!

Posted: Juny 12, 2013 in Uncategorized

La vigília de Sant Pere de l’any passat, coincidint amb la Tronada de Completes, bona part de la ciutadania que omplia la plaça del Mercadal de Reus va mostrar el seu rebuig a les retallades i a la corrupció político-empresarial que ha patit –i pateix– Reus, amb una sorollosa xiulada dirigida als polítics i a les polítiques, en especial, al (des)govern CiU-PP de Carles Pellicer i d’Alícia Alegret, els màxims exponents a Reus d’una classe política cada cop més incompetent i més allunyada de la ciutadania, sense oblidar el trist paper de l’antic govern municipal.

En el decurs de la protesta i davant de la magnitud de la xiulada, alguns membres dels cossos policials, en un excés de zel i prepotència, van tenir una actuació violenta i desmesurada coaccionant i impedint el dret a la llibertat d’expressió de la ciutadania. Diverses persones, entre elles, alguns menors d’edat i membres del seguici festiu, van ser colpejades i/o van rebre empentes per part de la policia. En una mostra més de la seva manca de professionalitat, alguns agents van arribar a insultar greument els manifestants, i un agent de la Guàrdia Urbana –amb l’uniforme de gala?!– va utilitzar un sabre per colpejar alguns ciutadans… VERGONYA!

No hi ha cap dubte que el principal causant dels incidents i la tensió que es van viure al Mercadal va ser l’operatiu policial –amb la manca de professionalitat d’alguns agents– i la ineptitud o malícia dels individus que dirigeixen l’àrea de seguretat ciutadana de l’Ajuntament.

Tot i així, i com és habitual en la pseudodemocràcia que ens regeix, les autoritats han intentat tergiversar els fets i criminalitzar els/les participants en una protesta plenament legítima i pacífica.

Com a conseqüència, a dia d’avui, hi han 7 persones encausades injustament (una d’elles va ser detinguda i va passar més de 30 hores tancada a la comissaria dels Mossos d’Esquadra) per participar en la xiulada, acusades dels pressumptes delictes de desordres públics i d’atemptat a l’autoritat (es demanen penes de presó a diferents encausats). L’objectiu és ben clar: atemorir i silenciar les veus crítiques a Reus mitjançant denúncies i sancions econòmiques. No ho tindran gens fàcil.

Volem deixar ben clar que qualsevol intent de reprimir la lliure expressió de la ciutadania toparà amb la nostra més enèrgica oposició, ara i sempre, i és per això que exigim la retirada immediata dels càrrecs.

Que la por canviï de bàndol!

Ni retallades! Ni repressió! Ni corrupció!

Assemblea Popular de Reus

assemblea.popular.reus@gmail.com

525288_10151562824483334_1171178025_n

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s