Més de 200 persones a la concentració del 1r de Maig convocada per l’Assemblea Popular de Reus

Posted: Mai 1, 2013 in Uncategorized

El migdia del 1 de Maig l’Assemblea Popular de Reus ha organitzat una concentració lúdico-reivindicativa a la plaça Mercadal de Reus amb taules informatives, activitats i intervencions de diversos activistes socials i sindicals, a la que han assistit més de 200 persones. A continuació, la crònica realitzada pel portal web Pobleviu, que fa un complet repàs al desenvolupament de l’acte:

L’acte de l’1 de Maig a Reus es consolida

Després que l’Assemblea Popular de Reus recuperés els actes de l’1 de Maig a la capital del Baix Camp l’any passat, avui al migdia a la plaça del Mercadal més de dues-centes persones han participat en l’acte lúdic i reivindicatiu organitzat per l’Assemblea per commemorar el Dia Internacional dels Treballadors i Treballadores. Una performance sobre els desnonaments, una demostració de tango i parlaments de diferents plataformes de lluita han omplert el programa d’actes.

Després de molts anys, en que els actes de mobilització de l’1 de Maig es concentraven a Tarragona, l’Assemblea Popular de Reus -que integra col·lectius i persones de l’esquerra anticapitalista- han consolidat en la seva segona edició, un acte lúdic i alhora reivindicatiu, en motiu de l’1 de Maig a la ciutat de Reus.

L’acte s’ha iniciat amb el muntatge de paradetes de diferents col·lectius de l’Esquerra Anticapitalista, com el sindicat CGT o l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran. Davant de més de dues-centes persones, s’ha realitzat una performance, que pretenia apropar a la ciutadania el drama que viuen les persones desnonades, tot retratant el paper que hi juguen els bancs i els cossos policials. En acabar, la jornada lúdica ha continuat amb una exhibició de tango, a càrrec d’una parella argentina que passava per la ciutat i que s’ha volgut sumar a la reivindicació del Dia del Treball.

Just després, s’han iniciat diferents parlaments, a càrrec de plataformes que promouen la lluita pels drets socials de les classes populars a la nostra ciutat. Ha encetat la ronda el portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Tarragona i comarques, Joan Bel. Aquest, ha felicitat als companys i companyes que han realitzat la performance, tot remarcant el drama que cada dia viuen desenes de ciutadans i ciutadanes de les nostres comarques, així com ha posat l’accent en el fet que deure diners a la banca no és una “vergonya”, sinó que la “vergonya” és la bombolla immobiliària, el sistema financer i les lleis que han provocat que milers de famílies hagin estat expulsades de casa seva. A continuació, Josep Maria Bofarull de la Plataforma SOS Ensenyament Públic, ha explicat la situació que s’està patint al sistema d’ensenyament públic, arran de les retallades pressupostàries que està implementant la Generalitat, com sobretot, les conseqüències que aquestes tenen sobre la qualitat del servei i els drets laborals dels docents. Isabel Celestino, de la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus, ha tractat les conseqüències de les retallades des de l’àmbit sanitari, tot posant èmfasi en que “darrere les retallades s’amaga una privatització encoberta de la sanitat que generarà un sistema dual i classista, que trenca amb un dret universal”.

Per acabar amb la roda de parlaments, Ricard Aragonès, encausat pel cas dels “8 de Reus” i pel cas de “St. Pere xiula fort”, ha denunciat la repressió dels cossos policials i l’Ajuntament contra aquelles reusencs i reusenques que lluiten en defensa dels drets col·lectius. Ha explicat que ambdós processos judicials continuen en viu, i que davant d’aquest atac, cal mobilitzar-se per pressionar les instàncies judicials perquè arxivin aquests casos. Per últim, l’activista social Jordi Martí, que ha fet una radiografia general del panorama social i econòmic actual, recalcant la necessitat de bastir una alternativa que es construeixi des de la bas

http://pobleviu.cat/2013/05/01/lacte-de-l1-de-maig-a-reus-es-consolida/

panoramicajoanbelgenttangoplaçajordi

320766_10151562830198334_589729686_n

942737_10151595173458334_645406369_n

944405_10200663915433114_1434795637_n

P1040658

no devem, no paguem

P1040638

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s