L’Assemblea Popular de Reus emplaça a l’Ajuntament de Reus a fer cas de les recomanacions del Síndic de Greuges de Catalunya en el tema de les beques menjador

Posted: Abril 27, 2013 in Uncategorized

L’Assemblea Popular de Reus ha pogut saber a través dels mitjans de comunicació, que el Síndic de Greuges de Catalunya, sr. Rafael Ribó, ha emès una resolució, en la qual emplaça a l’Ajuntament de Reus, eliminar el requisit d’antiguitat de dos anys al padró, per poder optar a les ajudes als menjadors escolars.

Des de l’Assemblea Popular de Reus recorden que en el moment que l’Ajuntament de Reus va introduir aquest requisit en les bases de concessió de les ajudes als menjadors escolars, ja va presentar al·legacions al procediment, ja que entenia que era una mesura discriminatòria contra la ciutadania sense cap fonament vàlid.

El requisit d’antiguitat de dos anys al padró atenta, segons l’Assemblea, contra els drets fonamentals de la ciutadania, ja que crea una discriminació vers totes aquelles persones que s’han empadronat recentment a la ciutat, independentment del seu municipi o país d’origen.

Des de l’Ajuntament es van rebutjar les al·legacions presentades per l’Assemblea Popular de Reus contra aquest requisit, i ara, segons han informat els mitjans de comunicació, la Regidoria de Serveis Socials tampoc pensa fer cas a la recomanació del Síndic de Greuges de Catalunya, per tal d’eliminar aquest requisit en les bases de les ajudes del curs escolar 2013-2014.

És per aquest motiu, que l’Assemblea Popular de Reus considera “del tot intolerable l’actitud intransigent de l’Ajuntament” i insta al Consistori a reconsiderar la seva decisió, per tal d’atendre la recomanació del Síndic de Greuges de Catalunya.

Des de l’Assemblea Popular de Reus, denuncien que aquest requisit no sols s’ha implantat en les bases d’ajudes als menjadors escolars, sinó que progressivament, l’Ajuntament ha anat introduint aquest requisit en les bases d’altres ajudes públiques que ofereix la institució.

És per aquest motiu, que l’Assemblea Popular emplaça a l’Ajuntament a acabar amb aquest “requisit discriminatori” i recorda a aquest, “que no pot discriminar als reusencs i les reusenques pel fet d’estar empadronades en d’altres municipis, o de fer menys de dos anys que estiguin empadronades a la ciutat, ja que representa un atac als drets fonamentals de tot ciutadà i ciutadana”.

Assemblea Popular de Reus
Reus, 18 d’abril de 2013

fotomenjador1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s