L’Assemblea Popular de Reus convoca mobilitzacions al voltant del 23F contra la corrupció, les retallades i la repressió

Posted: febrer 12, 2013 in Uncategorized

– Dilluns 18 de febrer, 20h al Casal de la Dona

“La Corrupció nostra de cada dia”

Xerrada a càrrec del activistes socials David Fernàndez i Jordi Martí Font

Dimarts 19 de febrer, des de les 9h del matí fins a la 1 del migdia

Concentració contra la corrupció davant els Jutjats de Reus, coincidint amb les declaracions previstes de Josep Prat i Carles Manté per una de les denúncies presentades contra ells pel cas Innova, pels delictes d’apropiació indeguda, estafa i malversació de diners públics.

Dissabte 23 de febrer, 18h a la Plaça Catalunya

Manifestació “Contra la corrupció, les retallades i la repressió. Cal recuperar la democràcia directa i construir la sobirania popular”, en el marc de les mobilitzacions que es convoquen a tot l’Estat espanyol contra el cop d’estat dels Mercats, 32 anys després de l’intent de cop d’estat de Tejero.

MANIFEST:

Contra la corrupció, les retallades i la repressió.
Cal recuperar la democràcia directa i construir la sobirania popular.

Cleptocràcia (del grec. clepto: furtar; i cracia: força = domini dels lladres) és l’establiment i desenvolupament del poder basat en el robatori de capital, a través de la institucionalització de la corrupció i els seus derivats, com ara el nepotisme, el clientelisme polític o el robatori de diners de l’erari públic per part de qui els administra, de manera que aquestes accions delictives queden impunes, a causa del fet que tots els sectors del poder estan corromputs, des de la justícia, funcionaris de la llei i tot el sistema polític i econòmic. És un terme de creació recent, i se sol emprar despectivament per dir que un govern és corrupte i lladre. (Viquipèdia)

La democràcia real està segrestada. Tenim una farsa anomenada “democràcia representativa” basada en un vot cada quatre anys. Tenim una democràcia segrestada per la banca, la patronal, els lobbies mediàtics i els polítics al seu servei, un fet que ara es veu incrementat amb el segrest de la sobirania popular portat a terme per la Troica i els mercats financers i executat amb el consentiment i la col·laboració de la majoria dels partits polítics, contribuint entre tots a l’empobriment progressiu de la majoria de la població, mentre es reprimeix sense contemplacions a qui protesta contra aquest robatori organitzat a que ens estan sotmetent.

El que passa a nivell general també es mostra de forma molt destacada a nivell local de Reus, amb tot un seguit de casos que s’han destapat de presumpta i/o real utilització de càrrecs públics dins l’administració local (Ajuntament de Reus) i diversos organismes i empreses municipals (Innova, Tecnoparc) per a obtenir beneficis personals i realitzar negocis privats a costa de l’erari públic. Si a tot això hi afegim els salaris escandalosos que determinats gestors d’empreses i organismes municipals han estat i estan cobrant, tenim al davant un panorama marcat per la degradació dels serveis púbics, pel malversament de recursos municipals i per unes pràctiques corruptes o, si més no, molt poc ètiques, tot això al temps que s’han estat dedicant, amb total connivència de la majoria de la classe política local, a retallar, degradar i destruir tot l’entramat educatiu, sanitari i cultural existent que conformava el gruix dels serveis públics existents a a la ciutat.

Portem mesos d’intenses mobilitzacions en tots els sectors socials, comprovant dia a dia que no pot haver-hi democràcia quan les institucions que diuen representar-la es mouen per interessos que no són els de la majoria. Apostem per la mobilització social perquè no tenim res que parlar amb un poder que ha demostrat sistemàticament ser cec, sord i mut a justes i concretes demandes d’igualtat i justícia social. Per això és una necessitat inaplaçable rescatar a la política d’un règim econòmic insostenible i depredador: el sistema capitalista.

Amb la mobilització social hem de posar en el centre la recuperació de la sobirania i del poder ciutadà, és a dir, de la democràcia, la de veritat, la de base, la que dona veu i participació real a la gent. Hem creat nombrosos processos de lluita, espais de participació i discussió en les xarxes i en les places, en els barris i en els centres de treball, i hem portat a terme iniciatives que hem de seguir desenvolupant des de baix, sense dreceres i pas a pas.

Perquè creiem que el temps de les decisions preses per uns pocs ha acabat; perquè, enfront de qui volen deixar-nos sense futur, tenim els mitjans i la intel·ligència col·lectiva per a decidir i construir la societat que volem; perquè no necessitem falsos intermediaris, sinó recursos i eines col·lectives que fomentin activament la participació política de totes les persones en els assumptes comuns.

Hem de cridar ben alt a qui diuen governar-nos que no, que desobeirem les seves imposicions injustes, com la de pagar el seu deute, i que defensarem els drets col·lectius: l’habitatge, l’educació, la salut, el treball, la participació democràtica, la cultura… Hem de construir i consolidar un procés que permeti que els corruptes, els gestors de la crisi, els retalladors, els especuladors, els explotadors,… deixin de quedar impunes, perquè els piròmans que han provocat la nostra crisi no siguin recompensats i comencin, en canvi, a ser jutjats.

Volem recuperar la responsabilitat sobre el nostre propi futur sense acceptar imposicions, per a dir-los a qui tenen segrestada la democràcia que ha arribat el moment d’anar-se’n. Hem de construir un procés de participació directa obert en el qual determinem i engeguem les eines de participació i mecanismes jurídics i polítics que necessitem per a garantir que les decisions col·lectives siguin completament efectives i realment democràtiques.

Hem de negar-nos a acceptar la por, la impotència i la desorientació sorgides de la reducció de la política a l’economia i les seves conseqüències feixistes, xenòfobes, racistes i masclistes. I buscar una sortida col·lectiva al robatori organitzat amb el qual els polítics, els banquers i la patronal s’enriqueixen mentre ens empobreixen, ens precaritzen i ens retallen drets.

32 anys després del cop d’estat del 23F, ens seguim mobilitzant, ara contra el cop d’estat dels mercats. Convidem a totes les persones que vulguin acompanyar-nos a dir prou! i a continuar aquest camí per a rescatar la democràcia directa i construir la sobirania popular. En defensa del drets laborals i socials, de la justícia i la llibertat, tots i totes som necessàries.

Assemblea Popular de Reus

Febrer de 2013

APR - copia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s