La manifestació del 21 de juliol a Reus contra les retallades del PP i CiU es converteix en un clam per una nova vaga general

Posted: Juliol 22, 2012 in Uncategorized

Més d’un miler de persones es manifesten pels carrers de Reus com un preàmbul de la tardor calenta que s’està preparant contra les polítiques econòmiques dels governs català i espanyol

Des de l’Assemblea Popular es valora positivament la manifestació que ha aplegat el migdia del dissabte 21 de juliol més d’un miler de persones, en la mobilització més massiva realitzada a la ciutat des de la vaga general del passat 29 de març. Una manifestació unitària i diversa, sense protagonismes, encapçalada per una pancarta amb el lema “No deixarem que el capitalisme arruïni les nostres vides. Prenem el carrer!”, amb la participació de sectors socials i sindicals diversos, un reflex prou clar de les persones de sectors  cada vegada més amplis que s’estan unint a la lluita contra les retallades, les privatitzacions, la pèrdua de drets socials i laborals i les polítiques econòmiques neoliberals que estan portant a terme des del govern espanyol i també des del govern català, unes polítiques que estan empobrint el país en benefici d’una minoria mentre regalen diners a la banca i toleren la corrupció.

Les diverses banderes presents en la marxa, estelades, republicanes, roges i roig-i-negres, metàfora d’un front popular que es va articulant i que de cara a la tardor anuncia un increment de la mobilització i la pressió social. Les continuades crides a la vaga general durant el recorregut i en la cloenda de la manifestació al davant de l’ajuntament, són l’avantsala de la necessària vaga general que caldrà convocar aquesta tardor per forçar la retirada de les mesures del govern.

– Fotografies i vídeos Manifestació contra les retallades del PP (Reus, 21-7-2012):

Fotografies de Jordi Pinyol Mercadé
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4246945302435.170529.1549749812&type=1

Fotografies de Miquel Reverte Mariné
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4222092037782.167151.1449649623&type=1

Fotografies d’Eva Marti
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151038660963334.450595.803183333&type=1

Fotografies de Clara Rivas
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.481342985229113&type=1

Fotografies de Salvador Sáinz
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4389178807100.186079.1217236352&type=1

Vídeo de Salvador Sáinz
http://youtu.be/5erk9j_E6r4

Vídeo de Josep Pinyol
https://www.youtube.com/watch?v=0hApq8WPk1c&feature=player_embedded

Vídeo d’Adrià Sumalla
https://www.youtube.com/watch?v=l1CAFGkfBQE&feature=player_embedded

Clam final: Vaga, vaga, vaga general!!!!
https://www.facebook.com/photo.php?v=3956194636827

Final Manifestació
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151030527959214

Vídeo amb la crònica de Canal Reus TV de la manifestació
“La nova onada de retallades treu els reusencs al carrer”
http://canalreustv.xiptv.cat/canal-reus-noticies/capitol/la-nova-onada-de-retallades-treu-els-reusencs-al-carrer

– Crònica de la manifestació publicada a Pobleviu i la Directa:

La convocatòria d’una nova vaga general i indefinida, ha estat la principal de les reclamacions que el més d’un miler de manifestants han reivindicat aquest matí pels carrers cèntrics de Reus. El “Vaga General” ha retronat des de la plaça de les Oques fins a la pròpia porta de l’Ajuntament, on ha acabat la marxa. Però, també les reclamacions a nivell local, com ara el rebuig a la privatització de la funerària i de l’empresa municipal d’aigües o a la repressió policial i judicial per la xiulada de completes, s’han fet sentir.

L’Assemblea Popular de Reus ha congregat a més d’un miler de reusenques en una marxa atípica pel dia i hora de la convocatòria. Un dissabte a les 12 del matí. Tanmateix, des de la vaga general del 29 de març, que no es veia una mobilització tant massiva a la capital del Baix Camp.

Una pancarta amb el lema “No deixarem que el capitalisme arruïni les nostres vides. Prenem el carrer!” obria la marxa, la qual ha tingut un caràcter netament anticapitalista. En aquest sentit, la convocatòria posava l’accent en la necessitat de construir una alternativa al model social i econòmic vigent, així com denunciant el caràcter neoliberal de les polítiques dels governs estatal, autonòmic i local.

Al llarg de la marxa, les vianants s’han aturat per aplaudir la marxa, i moltes d’elles s’hi han afegit. El moment de màxima assistència ha estat mentre la manifestació passava per la raval de Jesús. I, finalment, en arribar davant la porta de l’Ajuntament un miler de persones continuaven desafiant el potent sol per escoltar els diferents parlaments.

Aquests, s’han centrat en quatre temes principals. En primer lloc, criticar les retallades dels drets socials i laborals del govern espanyol i autonòmic. En contraposició a aquest primer, el segon ha estat la necessitat de convocar una nova vaga general de cara a la tardor per mostrar el rebuig social a aquestes mesures. El tercer tema, ha estat la denúncia de l’actuació del govern municipal en la privatització en marxa de la funerària, així com la més que previsible privatització de l’empresa municipal d’aigües. I, el quart i darrer, ha estat la crida a la solidaritat amb les persones encausades per la xiulada de Completes, així com totes les resenques que puguin ser reprimides en els propers mesos, fruit de la creixent conflictivitat social i de les convocatòries que es realitzin a la ciutat.

Així doncs, la manifestació d’avui ha consistit en el tret de sortida d’un seguit de convocatòres, que un cop acabat l’estiu, s’intensificaran per mostrar el rebuig ciutadà a les polítiques neoliberals, mitjançant, l’organització i la mobilització dels treballadors i treballadores a la ciutat.

* Una crònica publicada al web de Pobleviu http://pobleviu.cat/2012/07/21/mes-dun-miler-de-reusenques-clamen-per-una-nova-vaga-general/

 

MANIFEST 21J Reus

No deixem que el capital arruïni les nostres vides. Prenem el carrer!

Divendres 13 de juliol el Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat un seguit de mesures i canvis legislatius que representen la major retallada de l’estat espanyol de la història moderna, entre les que es troben la pujada de l’IVA, reducció de les prestacions per atur i dependència, noves retallades als sous del funcionariat, noves privatitzacions d’empreses públiques, dràstiques reduccions de les subvencions a tota mena d’entitats i l’aprimament d’algunes institucions com els ajuntaments. Aquestes mesures són el resultat de la intervenció econòmica cada vegada menys encoberta en la que es troba l’estat espanyol, i per tant, han estat dictades directament des del FMI i la Unió Europea. Alhora, però, aquests organismes internacionals antidemocràtics, compten amb la complicitat d’un govern del PP emmerdat fins al coll per la corrupció en el seu partit, que executarà les directrius neoliberals sense miraments, aprofitant-les per desmembrar encara més les institucions públiques i disminuir encara més els drets laborals, socials i democràtics de la població (amb nous acomiadaments, nova retallada de les pensions, nova reducció dels serveis públics o nova reducció dels drets socials del funcionariat), aprofundir en la recentralització de l’estat (enfortint les diputacions) i seguir afavorint als més poderosos (rebaixant la quota patronal de les empreses).

Aquestes mesures són la contrapartida a la injecció de capital al sistema bancari espanyol que es va presentar el passat 13 de juny i que es produirà durant els propers mesos. Per tant ens trobem de nou, i de forma més descarada que mai amb que, mentre es rescata a la banca i a les grans fortunes privades, s’apliquen tota mena de mesures que enfonsen a la classe treballadora i la comdemnen, cada dia més, a la misèria i a l’esclavitud. Mesures antidemocràtiques que no constaven en cap programa electoral i que demostren, una vegada més, la situació de dictadura financera en la que ens trobem, on els mes poderosos que s’amaguen darrera del nom de “mercats” dicten, i els governants obeeixen, sense que es produeixi cap control democràtic de la situació i on la única resposta al descontentament popular és la repressió.

A Reus però la cosa no es massa diferent: privatitzacions d’empreses públiques com la funerària o les aigües de Reus, sous públics desorbitats o suportar màfies com Innova que gestiona diners públics amb una opacitat total i amb alguns alts càrrecs imputats en delictes de corrupció i que han dimitit. Per tots aquests fets portem un any de mobilitzacions al carrer. Volem destacar la concentració de la Plaça Mercadal el dia 28 de juny durant les completes de Sant Pere on després de xiular i escridassar les autoritats per part de la majoria de persones presents a la plaça; la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, agents de gala i agents de paisà començaren a empenyer i a colpejar als manifestants fins al punt que una noia del seguici va haver d’anar a l’hospital per ser atesa. Per aquests fets, 3 companys de l’Assemblea Popular de Reus i militants d’Arran foren citats a declarar el passat 18 de juliol acusats de desordres públics i resistència a l’autoritat. Manifestem la nostra màxima solidaritat amb els imputats i rebutgem els mètodes repressius orquestrats pels mossos d’esquadra seguint les directrius polítiques del govern del PP i de CiU a Reus.

Ara més que mai, cal que seguim intensificant la lluita popular, tal com s’ha vingut fent en els darrers temps, i cal que seguim plantant cara a la dictadura financera a la que estem sotmesos, denunciant els veritables culpables d’aquesta estafa que anomenen crisis. Convidem a tothom a participar de les nostres assemblees i a que resteu atents a futures mobilitzacions i convocatòries de cara a la tardor, amb la mirada posada en una nova vaga general per aturar les polítiques econòmiques dels governs català i espanyol.

La lluita és l’únic camí!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s