Un centenar de persones es concentren el 13 de juliol davant la seu del PP a Reus contra les noves retallades i mesures aprovades pel govern espanyol

Posted: Juliol 14, 2012 in Uncategorized

Un centenar de persones es concentren a Reus el vespre del 13 de juliol davant la seu del PP en senyal de protesta per les noves retallades i mesures aprovades pel govern espanyol, seguint una convocatòria realitzada a nivell estatal des del moviment 15M per tal de realitzar concentracions davant les seus del PP a totes les ciutats.

A nivell de Catalunya es van fer concentracions a ciutats com Barcelona, Lleida, Manresa, El Vendrell, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Terrassa,…

A Reus la convocatòria es va moure des de l’Assemblea Popular, que ja havia realitzat una concentració de 70 persones davant de l’Ajuntament de Reus el dimecres dia 11, el mateix dia que Rajoy anunciava les noves mesures mentre els miners i milers de persones es manifestaven a Madrid.

Aquest és el manifest llegit a la concentració:

L’11 de juliol, mentre els miners i la gent solidària amb la seva lluita omplien els carrers de Madrid, el president espanyol anunciava la nova bateria de retallades i mesures del govern del PP, que suposen una nova trepitjada als nostres drets i un pas endavant camí del precipi on ens està portant aquesta casta política corrupta i repressora que mantenim entre totes.

Noves mesures d’un govern que diu que no te marge de maniobra ni llibertat de moviments, una forma suau de dir que som un estat rescatat i una economia intervinguda, plegada als interessos de la banca i el capital, sotmesos als dictats de la Unió Europea, el Banc Central Europeu i els organismes del capitalisme internacional. Si no tenen marge de maniobra, que dimiteixin el sr. Rajoy i el seu govern, si són uns titelles que s’aprofiten però de la situació en benefici propi, que pleguin, que tindrem un llast i una despesa menys a la que fer front.

Les noves mesures aprovades pel govern del PP suposen, en general, retallar com sempre als més desafavorits, als que menys tenen, als que més dificultats tenen per tirar endavant. Res de tocar les grans fortunes, res d’acabar amb el frau fiscal, res d’apujar impostos als que més tenen, res d’acabar amb els paradisos fiscals, res d’acabar amb la corrupció que domina els estaments polítics i empresarials. Ja n’hi ha prou d’aquest robatori organitzat, ja n’hi ha prou de regalar diners a la banca i governar en benefici de la patronal, ja n’hi ha prou de fer fora a la gent de les seves cases, ja n’hi ha prou d’enviar a la gent a l’atur, la precarietat i la misèria, ja n’hi ha prou de que el futur dels nostres joves sigui l’atur o emigrar als països del nord d’Europa com fa 50 anys.

El rescat de l’Estat espanyol, digui el que digui el Govern de Rajoy, ja és una realitat i com a contrapartida el propi president de l’executiu ha anunciat un reguitzell de mesures que impliquen una retallada de la despesa pública i un increment de determinats tributs, com ara l’IVA, de manera que es colpeja sobretot les classes mitjana i baixa. Un cop més, ni rastre de mesures progressives, com ara increment impositius a les rendes del capital, a les Sicav o apujar l’IRPF a partir de certs nivells. Funcionaris, aturats i consumidors, seran les principals víctimes de la tisorada salvatge de Rajoy. La supressió de la paga extra de Nadal per als funcionaris, la retallada de les prestacions d’atur i l’increment de l’IVA són les principals mesures per tal que l’ajustament de les finances públiques espanyoles sigui de 65.000 milions d’euros en dos anys, unes mesures que Rajoy diu que “no són agradables, però són imprescindibles”.

L’increment de l’IVA suposa que el tipus general passarà del 18 al 21%, mentre que el reduït, que s’aplica a la majoria de productes alimentaris, productes sanitaris, transport terrestre de viatgers, entre d’altres, s’apuja dos punts i arriba al 10%; el superreduït de moment es salva i es manté en el 4%. La prestació d’atur es mantindrà un màxim de 24 mesos, però a partir del sisè mes es redueix al 50% de la base reguladora, quan ara ho fa al 60%. La reducció de la despesa també arribarà als pressupostos generals i enguany serà de 600 milions d’euros més. S’apuja l’IRPF dels autònoms del 15 al 21%. La deducció en l’IRPF per la compra de l’habitatge habitual desapareixerà a partir del pròxim 1 de gener, mentre que s’incrementa l’impost sobre el tabac, entre d’altres.

Amb l’argument del suposat estalvi econòmic, les mesures de Rajoy també limitaran la pluralitat política, ja que ha anunciat una reducció d’un 30% del nombre de regidors, de manera que per a les formacions petites serà molt més complicat accedir a les institucions. També assistim a un pas més en el procés de recentralització de l’Estat i l’Administració, eliminant competències als ajuntaments en benefici de les diputacions provincials.

Rajoy ha incomplert el seu programa electoral i ha apujat impostos, però un cop més ha deixat ben clara la seva ideologia: fer política al servei de l’1% i en perjudici del 99% de la població.

Hem de continuar amb la mobilització social, amb la lluita en tots els àmbits, en la preparació d’una nova vaga general fins que aquesta sigui indefinida. Per la llibertat, pels drets socials i laborals, per la justícia social, per una societat pensada en benefici d’una immensa majoria i no de la minoria que controla la política i l’economia:

Que se’n vagin ja d’una vegada.

Vídeo de la concentració del 13 de juliol a Reus a:

https://www.youtube.com/watch?v=DiIS3v1uyFM&feature=player_embedded

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s