Cartell i manifest de la manifestació del 12M a Reus

Posted: Mai 7, 2012 in Uncategorized

MANIFEST

A la merda els bancs! A la merda el capital! Juntes ho podem tot!

Si ens haguessin dit fa uns anys que el 15 de maig del 2011 arreu del món s’ocuparien les places de pobles i ciutats, la majoria de nosaltres -i d’ells- no ens ho haguéssim cregut.

Si ens haguessin dit que el 12 de maig del 2012 estaríem celebrant que passat un any tornem a la places per seguir lluitant per defensar els nostres drets, tampoc ens ho haguéssim cregut.

I si els diem que d’aquí a un any tornarem a ocupar les places, els bancs, les cases i tot allò que faci falta, ells potser no s’ho creuran, però nosaltres ara sí.

I estem al carrer, no a les clavegueres com diuen alguns, per continuar denunciant la corrupció política, el cop d’estat financer, la violència policial, les retallades socials, el desmantellament dels serveis públics, la reforma laboral, la repressió social i política i totes les injustícies que avui es duen a terme en nom de la democràcia imposada a cops de porra.

Avui, aquí i arreu:

  • Diem NO al deute. No pagarem ni un euro més per a rescatar els bancs. Ni pagarem el deute il·legítim creat per aquells que van provocar la crisi.

  • Defensem els serveis públics, per una educació i sanitat públiques, per a totes i tots, gratuïtes i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics.

  • Lluitem pel repartiment del treball, que aquest sigui en condicions acceptables i amb salaris dignes. Exigim la retirada de la Reforma laboral.

  • Exigim també un habitatge digne, perquè el dret a l’habitatge ha de ser garantit. Denunciem tots els desnonaments que s’estan produint.

  • Pel repartiment de la riquesa. Exigim una reforma fiscal que permeti la distribució de forma justa de la riquesa que produïm entre totes i una Renda Bàsica universal per a totes les ciutadanes i ciutadans.

Ocupar les places, és desobeir; no pagar els impostos que van a l’església, és desobeir; ocupar un edifici per a viure, és desobeir; treure tots els diners del banc, és desobeir; no pagar les autopistes, és desobeir; ocupar el transport públic, és desobeir; no pagar l’augment de taxes de les matrícules universitàries, és desobeir; però sabem que si ho fem soles no servirà de res. Perquè la desobediència ha de ser col·lectiva per tal que tingui efectes generals i de canvi. Només fent accions de desobediència col·lectiva, cada cop més intenses i generalitzades podem aturar la merda de sistema que ens estan imposant. Perquè som persones, no trossos de carn en mans de polítics, empresaris i banquers. Aprenguem a desobeir per poder dir un “sí” més grans encara!!! Sí a la vida en comunitat, sí a la desobediència, sí a la col·lectivitat, sí a l’assemblea i al democràcia directa, sí a dir els coses pel seu nom, sí a la igualtat que no uniformitzi, sí a la llibertat que no ens desiguali, sí a la solidaritat!

Avui a les places i carrers, demà arreu del món…

Assemblea Popular de Reus

#primaverareus

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s